Brazillian wax

Deze waxbehandeling komt uit Brazilië, waar de bikini's de zon alle ruimte geven en de bikinilijn dus even strak is als de veterstrings. Bij een Brazilian blijft er alleen een smal streepje haar achter op je venusheuvel. Je bepaalt natuurlijk zelf hoe smal of breed dat streepje wordt. Haar rond en op de schaamlippen halen we weg. Je kunt kiezen voor 2 mogelijkheden: Full of strip Brazilian. Omdat het hier een gevoelig deel van je lichaam betreft, kun je deze behandeling het beste aan een expert overlaten, een getrainde, vaardige schoonheidspecialiste die een speciale cursus heeft gevolgd en precies weet wat ze doet. Drempelvrees is nergens voor nodig. Deze behandeling is voor mij dagelijkse kost. Ben je eenmaal over de drempel, dan is je volgende bezoek iets om naar uit te kijken.


Een full brazilian en strip brazilian.

Waarom waxen?

Waxen is een tijdelijke ontharingsmethode die het haar met wortel en al verwijdert. Scheren en het gebruik van ontharingscrèmes laten de wortels intact, zodat je haar met stoppels terugkomt. Bij waxing blijft je haar gemiddeld 3 tot 5 weken langer weg. Het komt zachter en steeds minder terug. Bovendien verdwijnen de dode huidcellen, wat je huid heerlijk zacht en glad maakt.


Hoe gaat het in zijn werk:

Eerst wordt je huid ontsmet met een cleaner. Dan breng ik een flinterdun laagje olie op je huid aan, waardoor de wax alleen aan het haar kleeft, en niet aan je huid. Dat bespaart je een hoop ongemak! De wax wordt met spatels aangebracht en vervolgens trek ik met een snelle handbeweging de wax van je af. Dan breng ik een lotion aan die kalmeert en lege haarzakjes dichttrekt en ten slotte word je huid nabehandelt met cooling gel.


Doet waxen pijn?

Natuurlijk zijn er een paar mindere momenten als de wax wordt weggetrokken. Vooral de eerste behandeling is even wennen. Toch blijkt het meestal erg mee te vallen! De juiste techniek en de beste spullen zijn hierbij van belang.


Hygiëne?

Met spatels wordt de wax op jouw huid in één keer aangebracht. Ik werk altijd met handschoenen aan. Alles wat met de huid van een klant in aanraking is geweest, wordt weggegooit. Dus alles wat jou aanraakt is nieuw en schoon!